Людям з високою потребою і здатністю організованості , звичайно , не важко використовувати весь простір класичного гарнітура. Наверх - тендітну посуд , склянки і тарілки , які потрібні щодня . У далекі кути - святкові набори і рідко використовувані предмети , наприклад , кокотниці (хоча коли як не восени готувати жюльен з грибами ) . А вниз , за традиційною схемою , сковороди і каструлі .
Робоча поверхня навіть компактного гарнітура має достатню площу , щоб розмістити на ній пару обробних дощок або підготовлені інгредієнти для підготовлюваного блюда . Золоте правило: тільки прилади і ножі , решта відразу ж прибираємо по місцях. Виняток - наприклад , невеликий ящик для вина , підставка для дюжини яєць або спеціальний дерев'яний ящик для фруктів , тобто місця для зберігання продуктів , які легко переносять кімнатну температуру.
Бюджетна ідея для новоселів і власників студій - хороша стільниця у всю стіну. А вже під нею вмістяться відкриті стелажі , зібрані своїми руками , місткі корзини і висувні конструкції (наприклад , компактний столик сервіровки на колесах) . Щоб додати приміщенню охайності , закрийте це все щільним текстилем , який легко стирається , не мнеться і в разі чого змінюється досить бюджетно .
Складно відійти від звичних схем , краще вже один непоказний шафка , ніж система підвісів. Але подумайте самі , ніж нескінченно відкривати і закривати ящики з ополоником , друшляком , шумівкою - чи не краще всі ці потрібні штуки розташувати на вільній стіні ? Припасти пилом вони не встигнуть , та й сполоснути їх - справа на секунду.
А доповнять гаки і рейлінги відкриті полиці по периметру кухні або кухонної зони . Оцініть свої потреби і можливості , чи буде вам зручно забиратися за винними келихами на таку висоту ? Може , міцний табурет -драбина відповість на це питання за вас ? Коли потрібно економити і гроші, і місце , краще таких полиць не придумати.
Мобільний і компактна сушарка для необхідного набору посуду замінить величезна шафа , а скляні полиці ( які не так і важко відмити від кухонного бруду , досить просто підтримувати чистоту в штатному режимі) залишають обсяг і простір недоторканими .
Стінки та горки покинули вітальні, а на кухню повертаються буфети і шафи зі скляними фасадами . Де зберігати посуд? Ось відмінний варіант - на самому видному місці! Затишок і гостинність , які транслює симпатична система зберігання , прикрашають інтер'єр нітрохи не гірше дорогих матеріалів і модних гарнітурів.
Сучасні кухонні модулі обов'язково включають місткі висувні ящики. І краще місця для зберігання посуду не придумати , адже тоді верхні модулі можна навантажувати бакалією і декором !
Якщо ви не боїтеся виворітного боку побутового життя і знаходите в ній свою принадність , вам сподобається ідея промислового відкритого стелажа . Міцний і простий , він нагадає про професійні кухнях. А пара ящиків допоможе розсортувати начиння за значимістю і необхідності.
Якщо вам давно хотілося чогось по - справжньому нового , зверніть увагу на кухонний острів . Навіть у невеликій кухні такий зсув акценту допоможе оптимізувати процеси . Адже все одно ми постійно перебуваємо на ногах , так чому б не намотувати кілометри по трикутнику « холодильник- мийка -плита » , а створити функціональний робочий центр . Крім того , острови можна використовувати як бар- стійку або навіть обідню зону , хай не святкову , а призначену для буднів.
Маленькі рішення таять великі зручності . Замість гострої фурнітури - дотепні петлі , які заощадять дорогоцінні квадратні метри , стільниця з неприступного матеріалу скасує обробні дошки , мити її набагато простіше , ніж зношене дерево або пластик.
Є, як мінімум , три концепції , які можуть допомогти облаштувати якщо не кухню мрії ( хоча і її теж ) , то таке робочий простір , де буде легко і просто готувати навіть байдужим до кулінарії . Перше - і найпростіше - реорганізація активів , тобто перестановка , генеральне прибирання і рішуче позбавлення від мотлоху . Друге - радикальна зміна меблів . Ну а третє - ювелірна завдання з розподілу начиння. Щоб згідно з пріоритетами під час приготування в один рух можна було дістати сотейник і пляшку олії , пачку макаронів і баночку зі спеціями , великі і малі тарілки та інші потрібні інструменти та інгредієнти .
|